Confrontatie zoekende Belgen aangehouden

  Nieuws

BREDA - Twee mannen uit Lokeren zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat ze confrontatie bleven zoeken met een andere uitgaansgroep.


Naar aanleiding van een confrontatie tussen twee groepen in een horecagelegenheid in de Visserstraat vorderde de politie een groep mannen het centrum te verlaten. Hieraan voldeed de groep niet. Twee mannen uit betreffende groep, van 21 en 23 jaar, beiden afkomstig uit Lokeren, bleven de confrontatie met de andere groep zoeken waarop de agenten besloten het tweetal aan te houden.

De politie heeft in totaal acht aanhoudingen verricht in het centrumgebied van Breda. Gaandeweg de nacht ontstonden er diverse incidenten. Naast het verstoren van de openbare orde werden er centrumbezoekers aangehouden voor openbare dronkenschap, niet voldoen aan bevel of vordering, mishandeling en bedreiging.

Op verdenking van mishandeling hebben agenten op de Grote Markt een 36-jarige inwoner uit Sint Willebrord en op de Havermarkt een 42-jarige Bredanaar aangehouden. Beide mannen worden ervan verdacht in horecagelegenheden één of meerdere bezoekers te hebben mishandeld.