Logo bredavandaag.nl

Een koninklijke klap op de hotelbel opent NHTV

  Nieuws

BREDA – Als de koningin uit haar verlengde Volvo stapt, klinkt het Wilhelmus over de Sibeliuslaan. Het is iets na kwart over twee. Hare Majesteit is in Breda voor de heropening van de NHTV, hier aan de rand van het Mastbos.


>> Fotoalbum
>> NHTV: Nu stap naar universiteit

De NHTV-locatie waar de opeleidingen Hotelmanagement en Facillity Management gevestigd zijn, is helemaal uitgedost voor het bezoek. Leerlingen en docenten staan strak in het pak, klaar om het hoge bezoek te ontvangen, hun haar allemaal vers gekapt, glimlach op het gezicht. Op de eerste verdieping staan studenten. Als iemand vanaf beneden een seintje geeft, zwaaien ze naar de gasten.

Aan de rode loper waarover de koningin haar entree maakt staat een haag van studenten om haar te verwelkomen. Onder leiding van luid applaus komt de koningin de school binnen. Alles is tot in de puntjes geregeld. “De school heeft er nog nooit zo mooi uitgezien”, zo zegt Karien Sneep, tweedejaars student Facillity management aan de NHTV.

Zodra ze binnen is, begint het officiële programma: een korte rondleiding door het gebouw. Eerst een stop in de koffieruimte. En daarna een bezoek aan het restaurant van de school. Overal vertellen studenten over hun opleiding, zo ook in het restaurant Sibelicious. Aandachtig luistert de koningin naar het in het Engels gesproken verhaal van Lous van Prooijen over de internationale stages. “Dit was echt heel spannend”, zegt ze als de koningin weer weg is. “Ik had nog nooit iemand van het koninklijk huis ontmoet.” Daarna duikt hare majesteit de keuken in om een paar minuten later haar opwachting te maken in de volle zaal, waar het publiek inmiddels al een half uurtje wacht.

Hier staat voor haar een stoel klaar op de eerste rij. De voorzitter van de raad van het bestuur en de directeur vertellen over hun plannen en over de geschiedenis. Dan is het eindelijk tijd voor de officiële opening. Er ontstaat een zacht gegniffel. Een jongen loopt statig op de muziek van Conquest of de Paradise richting het podium. Voor zich houdt hij een rood kussen met daarop een grote hotelbel.

Met een slag op de bel opent koningin officieel de nieuwe locatie op de Sibeliuslaan. Op het scherm is een film te zien over de doelstellingen van de school, begeleidt door een speciaal voor de NHTV geschreven lied. En even later verschijnt de zangeres uit het niets in de zaal om live het lied af te maken. Samen met meeklappende studenten brengt ze een ontspannen sfeer na al het serieuze gepraat.

De confetti gaat de lucht in en de champagneglazen worden binnengebracht. Als de Koningin haar champagneglas leeggedronken heeft is het weer tijd voor haar om te vertrekken. De NHTV heeft twee uur kunnen genieten van haar aanwezigheid.

Buiten wacht inmiddels bijna de hele buurt, zo lijkt het, om een glimp op te vangen van de koningin. En wederom klinkt de trompet van de negenjarige Pim Ottenhoff. Oranje boven speelt hij deze keer. Tot tevredenheid van de koningin. “Ze zei bravo en ze klapte speciaal voor mij”, zo zegt Pim nadat de koningin uit het beeld verdwenen is.
Direct na het vertrek van de koningin is de sfeer een stuk minder gespannen. Burgemeester Van der Velden speelt nog een stukje op de trompet van Tim. “Ik vind het zo leuk dat je dit gedaan hebt, en soms zegt muziek meer dan woorden.”
Binnen gaat het feest, zonder de koningin en haar gevolg, gewoon verder…FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief