Logo bredavandaag.nl

Dag&Dag: Functioneel en toch iets leuks in je tas

  Nieuws

Een agenda voor vrouwelijk ondernemers. Die was er nog niet volgens
Grafisch ontwerpster Rian van de Pas en tekstschrijfster Ardien Nelissen. Dus maakten de Bredase ondernemers hem zelf. Dag&Dag heet hij. “Hij is vooral functioneel en je hebt toch iets leuks in je tas”, vertelt Van de Pas.


Waarom is zo’n agenda nodig?
“Die vraag krijgen we op dit moment van alle mannen. Wij zijn allebei ondernemer en waren op zoek naar een agenda. En als vrouw en ondernemer wil je iets leuks. Bij de OfficeCenter liggen alleen maar van die grijze omslagen. En de agenda’s voor vrouwen die in de winkels liggen hebben allemaal een week in een spread. Dan heb je te weinig ruimte als ondernemer.”

Je hebt toch de agenda van Opzij?
“Maar ook die heeft een week op twee pagina’s. Je hebt als ondernemer veel schrijfruimte nodig en je wilt iets leuks in je tas als je bij een klant komt. Dus dachten we, daar moeten we iets mee gaan doen. Ik heb een grafisch vormgevingsbureau, en Ardien een tekstbureau. Eerst hebben we er driekwart jaar over gesproken en toen zijn we hem gaan maken. Nu hebben we er duizend liggen.”

Wat maakt deze agenda anders?
“Wij hebben voor elke dag een pagina en op elke dag een blokje waar je je uren kunt noteren, je kilometers en je onkosten. Gewoon heel praktisch. En op elke pagina is ruimte voor notities, omdat we denken dat vrouwen graag schrijven. Graag lijstjes maken. Hij is duidelijk en overzichtelijk.”

En wat nog meer?
“We hebben alle overbodige zaken eruit gehaald. Dus geen afstandstabellen, geen vliegschema’s, ook geen adressen. Daar heb je een apart boekje voor en die schrijf je toch niet elk jaar opnieuw over.”

Even een cliché... de horoscoop?
“Nee, nee. Zeker niet. Er staat wel een aantal verhalen in over ons thema ‘patronen.’ Eetpatronen, werkpatronen. Daar kon ik als ontwerper ook wat leuks mee. Zo staat er een verhaal in met een vrouw die drie ondernemingen heeft, hoe zij dat organiseert.”
“Hij is dus vooral functioneel. De schoolvakanties van het hele land staan erin. Dat leek ons wel nuttig, omdat je als vrouw en ondernemer ook vaak moeder bent. “

Dag&Dag
Agenda voor vrouwelijke ondernemers
€19,50 inclusief BTW of €24,50 (inclusief verzendkosten)
www.dagendag.nlFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief