Smack genomineerd voor Design Award | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda

Smack genomineerd voor Design Award

  Nieuws

BREDA - De animatiefilm die het Bredase collectief Studio Smack maakte in opdracht van het Graphic Design Festival is genomineerd voor een Dutch Design Award. De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 18 oktober tijdens de Dutch Design week.


De Dutch Design Awardsworden jaarlijks uitgereikt aan toonaangevende Nederlandse ontwerpers in verschillende categorieën. Studio Smack is genomineerd in de categorie Animatie en neemt het op tegen animaties van Xelor en CCCP.

Ton Meijdam, Thom Snels en Bela Zsigmond vormen sinds 2005 Studio Smack. De drie oud-studenten van St.Joost zijn trots op de prestigieuze nominatie, vertelt Meijdam. "We hadden het echt niet verwacht. Het is een grote eer. Of zoiets naast de nominatie nog wat oplevert, is altijd de vraag. In elk geval naamsbekendheid. En je aanzien stijgt ermee."

Eerder viel hun animatiefilm Kapitaal veelvuldig in de prijzen op internationale filmfestivals. Op dit moment werkt studio Smack aan twee eigen projecten; de serie Kapitein Reetneus en de rockopera Egonaut.

Ook de opdrachtgever, het Graphic Design Festival (GDFB) is trots. “Studio Smack heeft de opdracht in veel vrijheid uitgevoerd. Dit heeft geleidt tot een film die niet alleen het Graphic Design Festival profileert, maar die op een overtuigende wijze laat zien wat grafisch ontwerp is”, aldus Dennis Elbers, directeur van GDFB.

Op 18 oktober opent ook een tentoonstelling van alle genomineerde ontwerpen op het stadhuisplein in Eindhoven. Deze tentoonstelling maakt deel uit van de zevende editie van de Dutch Design Week.

www.studiosmack.nl.
www.dutchdesignawards.nl.
De animatiefilm: www.youtube.com/watch?v=dhbLq2PF13A

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief