Logo bredavandaag.nl

Extra controles fietsverlichting

  Nieuws

BREDA - De politie gaat vanaf november fietsers intensief controleren op fietsverlichting. De actie die zich voornamelijk richt op scholieren start maandag 2 november bij het Newman College.


Onder het motto 'Val op! Daar kun je mee thuis komen' wil de politie ruim 13.000 fietsers controleren. Wethouder van Pieter Yperen geeft de aftrap aan deze actie. De politie, scholen, Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, afdeling Breda en Gemeente Breda werken de komende maanden intensief samen.

Hun gezamenlijk doel is het bevorderen van het juiste gebruik van de fietsverlichting. De regionale fietsverlichtinsgactie duurt tot en met 15 januari.

De regionale actie is een gezamenlijk initiatief van alle 12 gemeenten in de regio Breda, de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland, de politie en de provincie Noord-Brabant.

Ook in de andere regio's in Brabant wordt aan de actie aandacht besteed. Het belangrijkste doel is dat iedereen bewust is van het belang van fietsverlichting bij schemer. De verlichting is niet alleen in het belang van de fietser, maar ook in die van iedere verkeersdeelnemer.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief