Logo bredavandaag.nl

'Integrale aanpak om kind te helpen'

  Nieuws

BREDA - Kindercoach Greetje Welten won vorig weekend met haar bedrijf het Zonnewiel de Startersprijs van de Kamer van Koophandel. 'Ze is jong, gemotiveerd en straalt een hoop energie uit', oordeelde de jury.


Sinds begint dit jaar leidt Welten haar praktijk aan de Ceresstraat in Breda. Ze helpt kinderen met onder meer sociale problemen. Kinderen met ADHD, die moeite hebben om contact te leggen met leeftijdsgenoten of met de scheiding van hun ouders in de maag zitten.

Die laatste partij, de ouders, kan ook terecht bij het Zonnewiel. “In het proces kunnen ouders ook worden gecoacht. Sommige problemen bij het kind zijn te herleiden naar de opvoeding. Dan kan ik de ouders bijvoorbeeld leren bij hun kinderen structuur aan te brengen”, zegt de 29-jarige Welten.

Maar daar hoeft de integrale aanpak niet bij op te houden. Zo kunnen docenten van de kinderen ook advies krijgen van de coach. “Laatst was er bijvoorbeeld een hoogbegaafd kind dat zich verveelde op school”, zegt Welten. “Dan kijken we samen met het kind en de leraar wat we daar aan kunnen doen en of het kind meer stof moet krijgen. En bij faalangst kunnen we er voor kiezen het kind meer tijd te geven tijdens bijvoorbeeld proefwerken.”

Haar bedrijf loopt boven verwachting, vindt de 29-jarige onderneemster. “Het loopt erg goed. Misschien dat ik het door de Startersprijs nog wel wat drukker ga krijgen, maar dat is alleen maar leuk.”

De 1000 euro die ze won gaat ze in ieder geval niet uitgeven aan vakantie. “Nee hoor, die steek ik meteen in het Zonnewiel.” En ook van het imago-onderzoek dat bij de prijs hoort gaat ze gebruik maken. “Wellicht dat daar nog heel leuke dingen uitkomen. Ik heb in ieder geval een duidelijk beeld van hoe het moet worden. Daar ligt het dus niet aan.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief