Logo bredavandaag.nl

Fietstunnel onder rondweg bij Nieuwe Kadijk

  Nieuws

BREDA – De gemeente Breda dient het voorlopig ontwerp in van de tunnel voor voetgangers en fietsers onder de noordelijke rondweg ter hoogte van de Biesdonkweg en Edisonstraat. Betrokkenen, bewoners en bedrijven worden geraadpleegd over de plannen.


Ook kan men reageren op een ontwerp-bestemmingsplan voor het gebied waar deze tunnel gepland is.

Wethouder Willems van Cultuur, Verkeer en Milieu verklaart: “Door aanleg van een tunnel op dit kruispunt ontstaat er een veilige verbinding voor langzaam verkeer tussen de Hoge Vucht en Doornbos-Linie en daardoor ook van en naar het stadscentrum. Dat is niet alleen goed voor de verkeersveiligheid, maar ook de verkeersdoorstroming op de Nieuwe Kadijk en daarmee de luchtkwaliteit in de stad.”

Door het vele verkeer wordt de Nieuwe Kadijk door veel fietsers en voetgangers ervaren als een barrière. Vaak moeten zij op dit kruispunt erg lang op groen licht wachten als gevolg van de verkeersdoorstroming die niet belemmerd mag worden.

In tien jaar tijd zijn er meer dan negentig ongelukken gebeurd, waarbij een dode viel en ongeveer dertig mensen gewond raakten. Volgens de gemeente zijn maatregelen daarom hard nodig.

Door de aanleg van een fietstunnel zal het kruispunt met verkeerslichten verdwijnen. Als gevolg daarvan hoeven voertuigen hier minder vaak te remmen en op te trekken waardoor er minder uitstoot zal zijn.

Grotere kaart weergevenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief