Logo bredavandaag.nl

Van Londen accepteert bod burgemeester niet

  Nieuws

BREDA – Marcello van Londen neemt het bod van 60-duizend dat burgemeester Peter van de Velden vorige week vrijdag aanbood, niet aan. Het geld moet de ondernemer schadeloos stellen nadat zijn pand verzakte door werkzaamheden aan de Nieuwe Haven.


“Een zelfde bod heeft de gemeente mij al een keer eerder gedaan. Hetzelfde bedrag, alleen in een andere vorm”, zegt Van Londen, die postzegels en munten verzamelt. “Ik wil eigenlijk 180-duizend euro, maar heb de burgemeester voorgesteld om mij in het midden tegemoet te komen.”

De zaak sleept al zo’n drie jaar voort. In 2006 verzakte het pandje aan de Nieuwe Haven. In 2007 zakte het pand, dat toen al een tijd leeg stond, zelfs verder weg. “De eerste keer dat het verzakte, stelde de gemeente mij op de hoogte. De tweede keer niet. Toen moest ik het van Geo, die de metingen doet, vernemen. Dat ze de tweede verzakking hebben verzwegen, vind ik schandalig.”

Het SBS6-programma ‘Da’s je goed recht’ van misdaadverslaggever John van den Heuvel buigt zich vanaf 10 januari over de zaak. “Ik ben heel benieuwd wat de uitkomsten ervan zullen zijn”, zeg Van Londen. “Voormalig wethouder Schoenmakers adviseerde me geen advocaat te nemen. ‘We lossen het samen op’, zei hij. Dat is nog niet gelukt, dus doen we het maar zo.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief