Logo bredavandaag.nl
Kruising Dr. Struyckenstraat met de Verbeetenstraat
Kruising Dr. Struyckenstraat met de Verbeetenstraat

Onrust na nieuw ongeval Dr Struyckenstraat

  Nieuws

BREDA – De automobilist die dinsdagavond met zijn auto tegen een lantaarnpaal reed, heeft aan het ongeval drie gebroken ribben overgehouden. Hij ligt nog wel in het Amphia Ziekenhuis. Het meisje dat betrokken was bij de aanrijding in de Dr. Struyckenstraat, is ongedeerd gebleven.


Het ongeval roept veel reacties op bij omwonenden. Zij vinden de veiligheid van het kruispunt te wensen over laten en verwijzen naar eerdere ongevallen. De situatie is verergerd nadat burgemeester en wethouders van Breda in 2004 besloten de stoplichten aan de Dr. Struyckenstraat te verwijderen. De installatie was technisch verouderd. De lichten dateerden uit 1978, en bij een storing zouden er geen onderdelen voor reparatie meer zijn. Nieuwe verkeerslichten waren een grote investering.

Een investering die een winkelier aan het Dr. Struyckenplein wel graag had gezien. Volgens hem is de kruising op de Dr. Struyckenstraat veel gevaarlijker is sinds de stoplichten weg zijn. “Twee maanden geleden was er ook al een ongeluk op de kruising met de Verbeetenstraat. En vier weken geleden reed er iemand bijna onze etalage in, je kan de koelvloeistof nog zien liggen.”

Na een proefperiode van zes maanden, waarin de stoplichten buiten werking werden gesteld, besloot de gemeente de stoplichten te verwijderen. Volgens haar waren er geen ongelukken gebeurd, werd de doorstroming beter en nam de snelheid nauwelijks toe Overigens geeft de gemeente aan dat de snelheid destijds niet gemeten is. Na de aanpassing versmalden twee rijbanen naar een rijbaan, werd de wegmarkering aangepast en er werden borden geplaatst bij de voetgangersoversteekplaats.

Het werd er allemaal niet duidelijker op, stelt ook de winkelier. Veel automobilisten denken volgens hem dat het een voorrangsweg is. “Er staan genoeg borden om aan te geven dat er oversteekplaatsen zijn, maar die worden te laat of niet gezien. Ook belemmeren de bomen het uitzicht van de bestuurders.”
Zijn collega’s zijn de verkeerssituatie al bijna gewend. “Wij horen hier zo vaak mensen claxonneren en schelden. Toen mijn collega gisteren de klap hoorde, ging ze niet eens kijken. Ze heeft meteen 112 gebeld.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief