Logo bredavandaag.nl

Groene golf overspoelt Breda

  Nieuws

BREDA – De groene golf, die volgende week ingevoerd wordt op de Noordelijke Rondweg, is het startsein voor meer groene golf-wegen in Breda.


Het stuk weg tussen de Emerparklaan en de Kapittelweg blijft een 70 km weg, maar hoeft door de groene golf geen racebaan te worden. “Automobilisten zullen nog steeds gas terug moeten nemen en zullen niet altijd 70 km/u kunnen rijden. Er is nog steeds optrekkend verkeer”, aldus een woordvoerster van de gemeente Breda.

Er staan meer groene-golf projecten op de agenda. Tussen mei en september 2010 wordt ook de Claudius Prinsenlaan, tussen de Beverweg en de Zuidelijke Rondweg, groen. In het najaar van 2010 worden gedeelten van het Westerparklaan en de Zuidelijke Rondweg groene golf-zones.

De verkeerssituatie op de Noordelijke Rondweg wordt nog gecontroleerd tot de bouwvakvakantie in 2010. Daarna zullen de stoplichten definitief worden afgesteld.

De groene golf bereikt het einde van zijn (goed verlopen) proefperiode volgende week, wanneer gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen samen met de Bredase verkeerswethouder Wilbert Willems het wegdeel zal openen.

Een groene golf houdt in dat automobilisten op een verkeersweg met meerdere verkeerslichten kunnen doorrijden zonder te hoeven te stoppen (elk licht staat op groen bij het passeren). De verkeerslichten worden aan elkaar gekoppeld en aangepast aan de gemiddelde rijsnelheid.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief