Jaaroverzicht 2009: Juni

  Nieuws

BREDA – Het begin van de zomer is in zicht, dus de festivals staan weer in de startblokken. Zo is de Dancetour die Breda aandoet een succes, staat het programma van de Zomer Boulevard bol van grote namen en komen veel mensen genieten van Smaakvol Breda. Daarnaast kan de Bredanaar voor het eerst barbecueën op de Singels en lonkt burgemeester Van der Velden naar het CvK-schap.


De dag na de Dancetour rijst de vraag of Breda het evenement qua grootte wel aan kan. Door de enorme toeloop op het dansfestival kan niet iedereen het terrein op. Toch blijft de dag vrij van grote incidenten.

Bij Smaakvol Breda is de organisatie positief gestemd over het aantal verwachte bezoekers. Zij gaat uit van een verdubbeling van de bezoekers ten opzichte van het voorgaande jaar.

De Heilig Hartkerk aan de Baronielaan, ook wel de kraakkerk genoemd, wordt verkocht aan het Monumenten Fonds. De kerk is al jaren een doorn in het oog van omwonenden en de gemeente. Het gebouw heeft een monumentenstatus en mag niet worden afgebroken. Het blijkt moeilijk een nieuwe eigenaar te vinden, omdat het veel geld kost om het gebouw te renoveren.

De crisis werkt inmiddels ook door in de stad. De gemeente besluit dat de burger zo min mogelijk last moet ondervinden van de economisch slechte tijd. Het stadsbestuur gaat kosten besparen en bezuinigt op het eigen huishoudboekje.

De Woonboulevard, gewoonlijk een plek waar weinig incidenten plaats vinden, wordt opgeschrikt door een schietpartij . Twee automobilisten veroorzaken een vuurgevecht op de parkeerplaats, waarbij een van de bestuurders gewond raakt.

Tijdens de eerste editie van de Zomer Boulevard pakt de organisatie flink uit met een aantal grote namen. Zo komen publiekstrekkers als Zuco 103, Kraak en Smaak en Ali B naar Breda.

Burgemeester Peter van der Velden wordt genoemd als mogelijke kandidaat voor Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant. Al snel daarna wordt bekend dat CDA-er Wim van de Donk de belangrijkste kandidaat is.

De Singels van Breda worden steeds populairder. Zowel onder de Bredanaar zelf als onder de toeristen die de stad aandoen. Naast het kanovaren, sloepverhuur en de rondvaart, is er deze zomer ook een barbequeboot . Met een echte Weber kunnen tien personen al grillend om het centrum.

114 kamers en suites, twee restaurants, 1000 vierkante meter aan wellness-ruimte, twee tennisbanen en 140 ondergrondse parkeerplaatsen. Daarin voorziet het plan van een nieuw te bouwen vijfsterrenhotel aan de rand van Breda, Hotel Park Dane. Kostenplaatje: 64 miljoen euro.

Elvis is niet dood, hij leeft. In elk geval in Breda. Er wordt uitgebreid stil gestaan bij de honderdste verjaardag van zijn manager Colonel Tom Parker . In de hele stad zijn er evenementen en gebeurtenissen, die de geboren Bredanaar herdenken.

Bredanaar Will Kwekkeboom zit met zijn handen in zijn haar. Sinds 20 april probeert hij zijn leerplichtige zonen Wilbert en Wilson van vijf jaar oud onder te brengen bij een basisschool in Breda. Wegens agressief gedrag van de twee zijn ze geschorst op hun oude school. Het blijkt nog lastig een andere school te vinden.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief