Mediators bakken voor iedereen gratis oliebollen

  Nieuws

BOEIMEER – Veel Bredanaars maken donderdag nog een laatste rush naar de oliebollenkraam. Daar liggen voor de liefhebbers de lekkernijen voor weinig geld klaar. Maar het hoeft niet altijd geld te kosten. Drie mediators van Zenon staan ‘zomaar’ achter een pan met olie en verblijden de voorbijgangers met een gratis bol.


“We bakken ieder jaar voor vrienden en bekenden een hele berg oliebollen. Toen dachten we, waarom niet een standje op straat. Geven we ze aan iedereen die voorbij komt”, zegt Hans Kurvers.

De mannen, gespecialiseerd in echtscheidingsprocedures, hebben het oliebollenbakken nog niet ingezet om stukgelopen huwelijken te lijmen. “Misschien een goed idee. Als je kijkt hoe de mensen reageren op een gratis olie- of appelbol.”

De automobilisten die op de Boeimeersingel voorbij rijden, kijken vreemd op wanneer Martijn van Lent zowat op de motorkap verschijnt met een oliebol in de hand. “Sommigen zijn wel verbaasd dat ik aan kom lopen, maar ze vinden het vooral erg leuk.”

Hans Wolswinkel staat vrolijk achter de kraam en bakt stug door. Al twee dagen zijn ze bezig. “Gisterenochtend zijn we gestart rond een uur of negen en dan tot half zes door. Kantooruren, he.”

Ook vandaag zijn de drie te vinden op het Boeimeerhof. Het is de bedoeling al het beslag op te bakken. Kurvers: “Woensdag zijn er 24 pakken door heen gegaan en vandaag moeten er nog 32 op. Dat gaat zeker lukken. We eten er zelf natuurlijk ook van.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief