Logo bredavandaag.nl

Breda moet nog even wachten op OV-chipkaart

  Nieuws

BREDA – De studentenversie van de OV-chipkaart zorgt landelijk nog voor veel problemen, zo werd vrijdag duidelijk. Bij busmaatschappij Veolia, onder andere in Breda actief, heerst ook veel onduidelijkheid. Voorlopig blijft de strippenkaart het vervoersbewijs.


“Met de groene strippenkaart is het gewoon heel goedkoop reizen hier in Brabant”, vertelt de woordvoerder . “Het is voordeliger om met die strippenkaart te reizen dan met de OV-chipkaart hier. Maar de chipkaart moet hier ook ingevoerd worden, dus tegen die tijd dan kijken we gewoon hoe we de tarieven wel zo goedkoop mogelijk kunnen houden.

Pas in de loop van 2010 moet het duidelijk worden wanneer de OV-chipkaart in Breda ook ingevoerd wordt. “We willen in ieder geval niet dat de kosten nadelig zijn voor de passagiers, dus we wachten met invoeren tot we zeker weten dat we een goede oplossing hebben”, zegt de woordvoerder.

De studenten OV-chipkaart wordt pas eind januari 2010 ingevoerd, na overleg met de Studentenvakbond.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief