Logo bredavandaag.nl

Breda officieel vier dagen Jazzhoofdstad van Nederland

  Nieuws

BREDA - Staatssecretaris De Vries heeft donderdagmiddag op de Grote Markt het Jazz Festival Breda 2009 geopend met een druk op de knop van een laptop. Daarmee werden internetuitzendingen van het jazzfestival gestart en het festival geopend. De Vries werd geflankeerd door de organisatoren.


>> Volg het Festival live

De opening verliep niet helemaal zoals gepland. De verwachte Canadese trompettist die vanaf de kerktoren een concert zou geven, kwam wegens vliegvertraging te laat. De bestelde luchtballonnen lieten het ook afweten door een in de soep gedraaide versnellingsbak van de auto van het luchtballonbedrijf. Maar dat mocht de pret niet drukken, want er lag genoeg aangenaams in het verschiet op muzikaal vlak. Het festival werd uiteraard geopend met jazz, onder andere een optreden van Harriet Lewis en haar band.

Het uitstekende weer werkte in alle opzichten mee. Gedurende de middag stroomde steeds meer publiek naar de binnenstad, waar vanaf vandaag tot en met zondagmiddag op allerlei locaties en podia, binnen en buiten, jazzmuziek in alle soorten en maten te beluisteren is.

meer foto’s volgenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief