Willem Alexander opent tentoonstelling in Grote Kerk foto Perry Roovers
Willem Alexander opent tentoonstelling in Grote Kerk foto Perry Roovers

Prins Willem-Alexander als cadeautje (VIDEO)

Nieuws

CENTRUM – Het bezoek van Prins Willem-Alexander aan de expositie ‘Woord en Wapen’ in de Grote Kerk was ‘een cadeautje voor Breda.’

De prins arriveerde om iets over twee bij de Grote Kerk, nadat een verdacht pakketje eerst voor opschudding had gezorgd.

De kroonprins opende de tentoonstelling met de onthulling van een reproductie van het wapenbord van Rene van Nassau-Chalon, de eerste prins van Oranje. Vervolgens werd de prins door burgemeester Van der Velden en curator Walter van de Garde rondgeleid door de rest van de expositie.

De komst van prins Willem-Alexander, een geleende Van Gogh, het verdachte pakketje en de media zorgden voor spanningen bij Willem van der Vis (directeur stichting Grote Kerk) en Joep van Dun (communicatie Grote Kerk). Hier leken het aanwezige publiek en de kroonprins echter niets van te merken.

In de inleidende toespraak noemde Van der Vis de expositie en ook de opening door de prins ‘een cadeautje voor de stad.’ De expositie is volgens Van der Vis één van de meest uitgebreide tentoonstellingen in de Grote Kerk, en hij hoopt dan ook dat er veel bezoekers zullen komen.

Ook burgemeester Van der Velden, Commissaris van de Koningin Van de Donk en bisschop Van den Hende waren in de kerk aanwezig.