Logo bredavandaag.nl

Golf aan bezwaren tegen parkeervisie Mastbos

  Nieuws

MASTBOS – De gemeente heeft een golf aan zienswijzen van onder anderen Mastbosomwonenden binnengekregen tegen de ‘visie verkeerproblematiek Mastbos’. Maar liefst 51 mensen lieten weten het niet eens te zijn met de visie om auto’s uit het Mastbos te krijgen.


In december 2009 leidde de presentatie van de visie door verkeerswethouder Willems en zijn ambtenaren tijdens een consultatieavond voor omwonenden van het Mastbos tot een verhitte discussie.

De visie voorziet ruim 900 nieuwe parkeerplaatsen aan de randen van het Mastbos. Dat besloot de gemeente nadat onderzoeksbureau Dufec met uitkomsten kwam over de ‘ontblikking’ van het bos. Opmerkelijk daaraan is dat Dufec concludeert dat er rond het mastbos wel degelijk voldoende parkeerplaatsen zijn om de stroom aan bezoekers op te vangen.

‘Er is geen probleem’, ‘grond wordt zonder toestemming toegeëigend door de gemeente’ en ‘ik ben hier niet gaan wonen om tegen blik aan te kijken’ is een kleine greep uit de bezwaren van de omwonenden.

De zienswijzen zijn samengevat in een ‘nota van commentaar’. Donderdag krijgen alle bezwaarmakers een brief van de gemeente. Daarin staan de besluiten die het college dinsdag nam op basis van de bezwaren.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief