Logo bredavandaag.nl

Meer inzamelbakken voor plastic in Breda

  Nieuws

BREDA – De inzamelbakken voor plasticafval moeten in de loop van februari op 75 plekken in Breda staan. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente.


Nu staan er bij tien winkelcentra en bij de milieustations inzamelcontainers waar het afval heengebracht kan worden. De inzamelpunten moeten bij supermarkten komen, bij de glasbakken. “De bakken moet op loopafstand worden geplaatst. Dit is de meeste efficiënte en relatief goedkoopste oplossing” , aldus de woordvoerder.

Agnes Hengst van Natuur - en Milieuvereniging Markkant in Breda vindt dat de afstand naar de dichtstbijzijnde inzamelbak te ver is. “Bejaarden in Bavel moeten hun afval naar de Burcht in IJpelaar brengen. Dat is niet te doen”, zegt Hengst. “Ik heb de indruk dat de gemeente niet zo goed over het afval inzamelen heeft nagedacht. Het zou heel makkelijk zijn als het afval huis-aan-huis werd opgehaald.”

Op een januari dit jaar is de landelijke actie om plastic afval apart in te zamelen van start gegaan. De gemeente Breda haalt tot nu toe per week ongeveer 2000 kilo plastic op. “Als er straks 75 inzamelpunten zijn, wordt er dus 7,5 keer zoveel afval opgehaald. Eerst moeten de mensen wel aan het idee wennen, maar daarna zal het inzamelen wel goed gaan lopen”, aldus de woordvoerder.

Gemeenten in de omgeving hebben al meer inzamelbakken staan of halen het afval huis-aan-huis op. In Tilburg staan 86 bakken verspreid door de hele stad en in de gemeente Waalwijk wordt het afval een keer per maand huis-aan-huis opgehaald.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief