Logo bredavandaag.nl

Parkeerplan Mastbos afgeschoten

  Nieuws

BREDA - Als verwacht zijn alle partijen tegen het plan van GroenLinks wethouder Willems om de parkeerproblemen op en rond het Mastbos op te lossen. “Een nieuwe raad moet hierover beslissen.”


Wat betreft de SP mag wethouder Willems gelijk zijn bureau opruimen. “Als het aan ons ligt, doet deze wethouder helemaal niets meer”, zegt Joyce van der Sanden, lijsttrekker van de SP. “Alleen een handjevol horecabazen is blij met deze visie.”

Zelfs Willems eigen partij, GroenLinks, vindt het plan niet compleet genoeg om goed te keuren. “De visie noemt zoveel alternatieven, waarom komen die niet eerst aan bod en wordt daar geen gebruik van gemaakt”, zegt raadslid Sietzke Schokker. Ook de PvdA keurt het plan niet goed, maar is niet ‘geheel tegen. “Maar het is nog te onduidelijk”, vindt raadslid Solveig van der Bruggen.

D66, de VVD en het CDA missen de financiën. “Uit de media moeten we vernemen dat er twee miljoen euro wordt geïnvesteerd”, zegt VVD’er Daan Quaars. D66 legt de prioriteit bij de komende jaren, als er dertig miljoen euro moet worden bezuinigd. "Daar kunnen we het beter aan uitgeven."

Willems reageert verbijsterd. Hij vindt dat hij wel degelijk bewoners heeft betrokken bij de besluitvoering. "Er zijn 26 deelnemers uitgenodigd deel te nemen aan de klankbordgroep. Ook heb ik meerdere inspreekavonden georganiseerd. Alleen heeft niet iedereen zijn zin gekregen. Dat gebeurt wel eens."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief