Logo bredavandaag.nl
bommelding

Bommelding Den Bosch CS, verdachte in Breda opgestapt

  Nieuws

BREDA/DEN BOSCH - Rond acht uur vanochtend is station Den Bosch ontruimd na een bommelding. De dader, die vermoedelijk opgestapt is in Breda, zou al zijn opgepakt.


Op Twitter regende het rond acht uur berichten over de bommelding. Zo verscheen meerdere keren dat een man in een wit gewaad zou zijn opgepakt. Daar mag de persvoorlichtster nog niets over zeggen.

De man zou even daarvoor in het station hebben gelopen en 'Ik heb een bom, ik heb een bom' hebben geroepen. Volgens twee Twitteraars zou de man in Breda op de trein zijn opgestapt. Volgens de politie kan het dat de man uit Breda kwam. "Dat is heel goed mogelijk", zegt de persvoorlichtster van de politie Brabant-Noord. De trein was op weg van Roosendaal naar Zwolle.

De achterkant werd daarop als eerste ontruimd, vertelt meneer Bolder via Twitter. Politie en brandweer zijn massaal uitgerukt en hebben daarop het station ontruimd. Volgens de NS kan de vertraging oplopen tot een uur. Op foto's die reizigers maken met hun mobiele telefoon is te zien dat het plein voor het station vol staat met mensen.

Ook het plein voor het station is nu ontruimd. "We gaan zelfs de gebouwen en appartementen rondom het station ontruimen", zegt de voorlichtster. "Mijn bronnen weten nog niets van een gevonden bom, maar inderdaad zijn er tegenstrijdige berichten. Sommigen beweren dat er al iets is gevonden."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief