Logo bredavandaag.nl
foto Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef

Reclamebureau Comm'pas zegt ermee te stoppen

  Nieuws

BREDA - Comm'pas - één van de grootste reclamebureaus van Breda - zegt ermee te stoppen. Wie de website van het bureau bezoekt krijgt een brief te zien waarop staat dat het bureau zichzelf heeft opgeheven.


“Vandaag, 27 april 2010, eindigt het bestaan van het reclamebureau Comm’pas. Einde van een mooi tijdperk…”, zo schrijven eigenaren Berry van Nes en Rob Aanraad.

De reclamebranche zou dermate zijn veranderd, dat het bureau niet meer op een zuivere manier zou kunnen werken. “Het is gedaan met de belangrijke en objectieve rol van het reclamebureau”, schrijft het reclamebureau in een brief op haar website. “Met de enorme hoeveelheid aan manieren om merken te bouwen is het voor reclamebureaus onmogelijk om alles te kunnen weten en de beste tactiek objectief te kunnen adviseren.”

Op twitter wordt gediscussieerd of dit verhaal wel klopt, er wordt gesproken van een PR-stunt. “Wat een grap van commpas”, wordt er getwitterd. Iemand twittert: “Reactie Jack van den Burger: Reageer je nu op ons stoppen met reclamebureau Commpas? Dit is een PR-stuntje: Morgen herrijzen we uit as als Commpas”

Directeur Rob Aanraad wil niet reageren op opheffen van zijn reclamebureau Comm'pas. Hij verwijst naar de brief waarin is uitgelegd waarom het reclamebureau er mee wil stoppen. Op de geruchtenstroom op twitter wil hij niet reageren. "In ons vak wordt er vaak via dit soort kanalen gecommuniceerd. Ik ga niet reageren voordat ik precies weet wat er is geschreven", vertelt Aanraad.

Comm’pas is een van de grootste reclamebureaus van Breda. Het bureau heeft gewerkt voor onder andere Mars, Lays, Witte Reus en Post-It. Het is gevestigd naast het Bredaas Museum. Er zouden ongeveer twintig mensen werkzaam zijn bij het bureau.

Lees hier de brief waarin Comm'pas aankondigt te stoppenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief