Logo bredavandaag.nl

Trapveldje Elandstraat toch versneld aangelegd

  Nieuws

BRABANTPARK - De aanleg van een kunstgrasveldje bij het jongerencentrum aan de Elandstraat in Brabantpark wordt versneld aangepakt. Dat maakt het college woensdagmiddag bekend.


Wethouder Boelema denkt dat het veldje dit jaar nog kan worden opgeleverd. De versnelde aanleg is mogelijk door de uitspraak van een rechter. In eerste instantie kon een trapveld er pas komen na aanpassing van het bestemmingsplan. Binnen de bestaande bestemming ‘speelvoorziening’ was immers geen trapveld mogelijk.

In mei van dit jaar meldde Saskia Boelema nog dat de aanleg van het trapveld met enige jaren werd uitgesteld. Tot 2012 zou er in ieder geval niet gebeuren door datzelfde bestemmingsplan.

Een ontheffingsprocedure om het veldje op korte termijn te realiseren is vanwege het kostenaspect niet gestart. Vandaar dat aanleg uitgesteld zou worden tot na de herziening van het bestemmingsplan Brabantpark. Naar verwachting zou de procedure daarvoor in 2012 zijn afgerond.

Maar recent heeft de Raad van State het begrip ‘speelvoorziening’ in bestemmingsplannen ruimer uitgelegd en bepaald dat onder dat begrip ook voetbal- en/of basketbalveldjes vallen. Om die reden kan het trapveldje aan de Elandstraat ook zonder bestemmingsplanwijziging snel worden aangelegd.

Met de wijkraad Brabantpark en omwonenden zal vooraf zorgvuldige communicatie plaatsvinden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief