Logo bredavandaag.nl

LED-verlichting langs Van de Reijtstraat

  Nieuws

HEILAAR - De Van de Reijtstraat en het bijbehorende fietspad, beide gelegen op het bedrijventerrein tussen Westerparklaan, Heilaar en Ettensebaan, krijgen LED-verlichting. De verlichting wordt in september in gebruik genomen.


SFT Europe, een Chinese LED-gigant met binnenkort een vestiging in Breda, beoogt LED-verlichting op de Europese markt te brengen.

Eerder heeft een proef met LED-verlichting plaatsgevonden in de Vlaanderenstraat waaraan SFT deelnam. Die proef gaf goede uitkomsten. Bewoners hebben de verlichting beoordeeld met het cijfer 7,3. De LED-lampen geven volgens hen de beste spreiding, een goede lichtkleur en voldoende licht. Dit kwam ook uit technische metingen naar voren.

Toepassing van LED-verlichting langs de Van de Reijtstraat levert energiebesparing op van ongeveer 34%. Dit komt neer op een bedrag van 4406 euro. Daardoor wordt volgens de gemeente 16.823 kilo minder CO2 uitgestoten.

De huidige openbare verlichting aan de Van de Reijtstraat bestaat uit 24 lichtmasten en langs het fietspad staan vijf lichtmasten. De nieuwe LED-lampen worden aangebracht op de bestaande palen. Daarmee vervangen deze lampen de oude verlichting. SFT Europa zorgt voor de materialen en de gemeente voor montage van de lampen.

De gemeente schat de investering op ongeveer 17-duizend euro.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief