School verwerkt drama slachtoffer schietpartij | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
schietpartij

School verwerkt drama slachtoffer schietpartij

  Nieuws

IJPELAAR – Op basisschool de Burchtgaarde in Breda heerst verslagenheid. De 12-jarige jongen die bij de schietpartij op het woonwagenkamp aan het Rijnauwenhof omkwam, zet er in groep 8. De school probeert na het drama met man en macht leerlingen, ouders en leerkrachten bij te staan in deze emotioneel moeilijke tijd. “Het is soms lastig om door te gaan.”


Donderdag hield de school op advies van slachtofferhulp een informatiebijeenkomst voor ouders en leerkrachten. Ook de burgemeester bracht een bezoek. Directeur René Rijpert spreekt van een waardige avond.

“Het was buitengewoon druk. Het was duidelijk dat er behoefte was aan de samenkomst. De mensen bleven naderhand ook lang hangen. Ze moesten echt hun emoties kwijt. We hebben besproken met de aanwezigen hoe kinderen kunnen reageren in een situatie als deze, maar ook hoe leerkrachten en ouders daarmee om moeten gaan”, aldus Rijpert.

De school heeft voorlopig alle activiteiten stop gezet en bekijkt hoe ze bijvoorbeeld het afscheid van groep 8, de klas waarin het slachtoffer zat, alsnog laten plaats vinden. De directeur wil in ieder geval een goed afscheid voor de rest van groep 8.

“Dat moet doorgaan, maar op welke manier weten we nog niet precies. De jongen zat speelde namelijk de hoofdrol in de afscheidsmusical en die is pas een keer gespeeld en het is onmogelijk om nog een keer te spelen. We hebben een dvd van dat eerste optreden. Misschien moeten we die vertonen”, zegt de directeur.

Er heerst een onwerkelijke situatie op de Burchtgaarde. Iedereen gaat anders om met een aangrijpend drama als dit. Rijpert: “De gevoelens gaan op en neer, want emotie is niet te plannen. Er is grote behoefte om te praten. Wij zullen zorgen dat we altijd voor ieder kind klaar staan. We vangen elkaar in ieder geval goed op.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief