Spotprent voorspelde parkeerprobleem waterschap

  Nieuws

BREDA – Honderden auto’s geparkeerd voor de nieuwbouw van het waterschap in Breda, daarmee het landschap aan de Bouvignelaan ontsierend. Het was de grote vrees van de stichting ‘Vrienden van het Markdal’. Ze maakten een vet aangezet affiche, dat een paar jaar later helemaal niet meer zo overdreven lijkt.


“Het was meer als grapje bedoeld”, zegt bestuurslid Paul van den Berg van de Brabantse Delta. “We besloten een ludieke poster te maken. Met een aantal mensen hebben we wat zitten photoshoppen. En dit kwam er uit.”

Het amateurisme druipt van de gephotoshopte affiche af, gemaakt door leden van de stichting Vrienden van het Markdal. In aanloop naar de bouw van het nieuwe waterschapsgebouw in het beschermde natuurgebied maakten ze een poster met hun visie op de toekomst van het gebied en dan met name over het parkeerprobleem dat zou ontstaan.

Bovenaan staat de affiche van hoe het was. Groen, hier en daar een grazende koe en de oude locatie van de Brabantse Delta. Ze plaatsten een foto van honderden auto’s voor het waterschapsgebouw.

“Het zou de situatie niet goed weergeven, beweerden ze”, zegt Van den Berg. “Ik meen dat het er uiteindelijk verdacht veel op gaat lijken bij Bouvigne.” Volgens Van den Berg was het waterschap razend over de poster. “Ze gaven ons de garantie dat het er nooit zo zou gaan uitzien. ‘Onzin en niet waarheidsgetrouw’, beten ze ons toe. We weten nu wel beter.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief