Logo bredavandaag.nl
foto Colina Boeren/ImiraFoto
foto Colina Boeren/ImiraFoto

Hartoperatie nieuwe stijl bij Amphia Ziekenhuis

  Nieuws

SPORTPARK - Het Amphia Ziekenhuis Breda/Oosterhout is een van de vijf ziekenhuizen in Nederland dat transcatheter hartklepinterventies mag doen.


Dat is een ingreep waarbij de hartklep via de liesslagader, halsslagader of tussen de ribben door wordt vervangen. Hierdoor is het mogelijk om patiënten met een hoog operatierisico te behandelen zonder de gebruikelijke openhartoperatie. Er is geen hart-longmachine nodig en vaak zelfs geen volledige narcose. Met als gevolg dat de patiënt sneller opknapt en de ligduur korter wordt.

Vijftien hartcentra in Nederland vroegen een vergunning aan om deze ingreep uit te mogen voeren. De Inspectie voor de Gezondheidszorg bezocht ze alle vijftien en beoordeelde dat het Amphia Ziekenhuis Breda/Oosterhout kwalitatief tot een van de vijf best functionerende ziekenhuizen behoort.

Bestuursvoorzitter Olof Suttorp: “Het past perfect bij onze bovenregionale functie, bij onze topklinische zorg en bij onze ambitie om de Zorgkernen Cardiologie en Cardio-thoracale Chirurgie verder uit te breiden.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief