Logo bredavandaag.nl

Toch paaltjes voor parkeerplaatsen Zandbergpad

  Nieuws

ZANDBERG – Eigenaar Centrum Vastgoed gaat toch paaltjes plaatsen om de tien parkeerplaatsen aan het Zandbergpad af te sluiten. Dat ondanks de uitspraak van de gemeente dat de parkeerplaatsen openbaar moeten blijven. Dat meldt directeur Sjoerd Dillisse van Centrum Vastgoed.


Dillisse vindt dat de gemeente ‘appels met peren vergelijkt’. “Particulier eigendom kun je nu eenmaal niet zomaar onttrekken”, meent Dillisse. Centrum Vastgoed heeft een advocaat ingehuurd die zich over de zaak buigt.

Woensdag maakte de gemeente bekend dat de Wegenwet meldt dat een weg openbaar wordt ‘als deze gedurende een periode van dertig jaar voor eenieder toegankelijk is geweest’. Dat geldt ook voor een periode van tien jaar met als toevoeging dat deze door de gemeente is onderhouden. Centrum Vastgoed wilde volgens bewoners de parkeerplaatsen aan hen verkopen voor 12.500 euro per stuk.

De advocaat van Dillisse, Louis Delahaije, legt het anders uit. “De gemeente beweert dat de parkeerplaatsen onderdeel uitmaken van openbare weg”, zegt Delahaije. “Dat is echter niet zo omdat het parkeerplaatsen zijn die in hun vorm geen deel uitmaken van de openbare weg.”

Volgens de advocaat maakt de gemeente een fout door beroep te doen op de Wegenwet. “Die is nu niet aan de orde omdat het geen openbare weg betreft”, zegt Delahaije. “Als het als een openbare weg is, dan zouden de garageboxen ook op de openbare weg zijn gebouwd.”

De parkeerplaatsen worden binnenkort voorzien van paaltjes die met een sleutel kunnen worden verwijderd. “De sleutel kan worden gehuurd of gekocht door mensen die de parkeerplaats willen gebruiken”, besluit de advocaat.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief