http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-08-30/bijbaantje-vervelend-ga-erotisch-webcammenfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-08-30/bijbaantje-vervelend-ga-erotisch-webcammenfoto Erik Eggens

Bijbaantje vervelend? Ga erotisch webcammen

Nieuws

BREDA – De StudentenInformatiegids (SIG), uitgegeven door de gemeente Breda, NHTV en Avans, adviseert nieuwe studenten vooral niet te werken in ziekenhuis of restaurant. ‘Geld verdienen met lullen’ maakt duidelijk dat studentes veel beter erotisch webcammen als bijbaan kunnen kiezen.

Het hoofdstuk Arbeidsmarkt geeft in de SIG informatie over solliciteren en je CV opstellen, maar ook over een aparte bijbaan. Vrouwelijke studentes kunnen zich inschrijven bij Club Sense. Mannen kun op de website het profiel van de vrouwen zien en contact met ze krijgen via sms, e-mail of de webcam.

‘Het extraatje kan oplopen tot wel 24 euro per uur’, belooft Club Sense in de SIG. De advertentie staat 40 pagina’s na het welkomstwoordje van burgemeester Van der Velden. Die heeft het in zijn woordje ook over bijbaantjes, maar dan niet die van Club Sense.

Laura, studenten commerciële economie, werkt al met Club Sense. “Ik heb het soms heel druk en soms geen bal te doen, waardoor een bijbaantje lastig is”, meent zij. “Dus ben ik het cammen gaan proberen. Als ik me nu verveel zet ik de webcam aan.”

“Daar distantiëren we ons expliciet van”, zegt Marion Beerta, plaatsvervangend hoofd communicatie bij de NHTV. “Wij hadden deze advertentie niet in willen hebben, maar we hebben de inhoud van de gids niet van te voren ingezien.”

De NHTV zegt met de gemeente in gesprek te zijn om dit voor volgend jaar te voorkomen. “Persoonlijk zeg ik nee tegen dit soort dingen”, vervolgt Beerta. “Hoe we dat vorm gaan geven, kan ik nog niet zeggen.”

Ook de burgemeester neemt afstand van de advertentie in de Studentengids. "Ik wil graag wijzen op wat Breda te bieden heeft", zegt de burgemeester. "Daar hoort een erotische advertentie echter niet bij. Ik wil dit zeker niet stimuleren." De burgemeester vindt dat de hogeschool verantwoordelijkheid moet nemen hiervoor. "Zijn zijn opdrachtgever."