Logo bredavandaag.nl

SP Breda zet aanval in op TNT

  Nieuws

BREDA - SP Afdeling Breda zet de aanval in op TNT. De socialisten zijn het oneens met de ontslagen onder de postbodes. Daarom voert de partij donderdag 16 september actie op verschillende locaties in Breda.


Van 10.45 uur tot 11.30 uur zijn is de partij aanwezig bij het filiaal aan de Slingerweg, 's avonds tussen 19.00 uur en 20.00 uur voeren de SP'ers actie bij het postagentschap aan de Boschstraat. "De actie 's ochtends aan de Slingerweg is met name om de postbodes en hun collega's een hart onder de riem te steken. 's Avonds tijdens de koopavond zullen we ons vooral op het winkelende publiek richten", stelt de Bredase afdeling. Bij de actie 's avonds is ook SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen aanwezig.

SP afdeling Breda verklaart op beide locaties TNT voor besmet, nu de directie alle 15.000 voltijdswerknemers in de post wil ontslaan. "Dat is het grootste banenverlies in een klap sinds de mijnsluitingen in de jaren '60. Dat kunnen we niet onopgemerkt over onze kant laten gaan."

De filialen worden die donderdag afgezet met ordelinten en een ontsmettingsmat, zo stelt de SP. "Een aantal actievoerders kunnen in witte pakken en met rode helmen de bezoekers en passanten over de mat begeleiden."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief