Logo bredavandaag.nl
foto Jasper van Gils / Groowup
foto Jasper van Gils / Groowup
bommelding

Treinen van en naar Tilburg weer op gang

  Nieuws

BREDA – Treinen van en naar Tilburg rijden weer. Dat meldt Prorail en dat blijkt ook uit tweets van reizigers rond Breda. De treinenloop was sinds vrijdagochtend half twaalf verstoord nadat een koffer was aangetroffen op station NS.


Gefrustreerde treinreizigers stonden, sommige al vanaf het begin van de middag, vast op het Centraal Station in Tilburg, evenals op station Breda. Er werd een verdacht pakketje aangetroffen en mensen die van hun werk of studie af kwamen moesten vaak lange tijd wachten voordat ze naar huis mochten.

“Sta je dan op Centraal Station te wachten, rijden er geen treinen. Dan maar met de bus”, twittert Mitchell Meijs. “Wil je met de trein naar huis vanaf Breda, is er een bommelding... Het openbaar vervoer zal je eens meezitten.” twittert Patrick van Zuilen, die ook vast staat op het station.

“Ik zit in de eerste trein die door mag na het aantreffen van het verdachte pakketje. Hoelang kan het duren, zes uur?”, twittert Erik Hendrikse om vier uur dan eindelijk. Langzaam wordt het vervoer weer opgepakt.

De bommelding zorgde bij veel reizigers voor lange wachttijden, mede doordat er teveel reizigers waren die van de bussen gebruik wilden maken. In het koffertje werd na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst overigens niets aangetroffen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief