Logo bredavandaag.nl

Zwaardere straf El Maleky voor reeks overvallen

  Nieuws

BREDA – Het gerechtshof in Den Bosch legde woensdag de Bredanaar Ayoub el Maleky een straf van 10 jaar op. De straf ligt twee jaar hoger dan de rechtbank in Breda eerder uitsprak.


De 21-jarige werd ook in hoger beroep bij het gerechtshof schuldig bevonden aan een aantal gewelddadige overvallen, een auto-inbraak en een heling.

Het gerechtshof acht de man, evenals de rechtbank, schuldig aan de genoemde feiten. Het hof komt echter tot een hogere straf.

De raadsman van de verdachte vindt de conclusie van het gerechtshof onbegrijpelijk. "De overval in Nieuwegein wordt hem niet meer aangerekend en toch krijgt mijn cliënt een hogere straf. Ik begrijp niets van die redenatie. We gaan in cassatie tegen de uitspraak, omdat ik de onderbouwing niet logisch vind", aldus advocaat Menno Buntsma.

Het gerechtshof rekent het de verdachte bijzonder zwaar aan dat hij uitermate kwetsbare slachtoffers uitkoos voor het plegen van de overvallen. Deze slachtoffers, waaronder een zwangere vrouw en een bejaard echtpaar, zijn door de man op een grove wijze benaderd.

Het openbaar ministerie had in hoger beroep een gevangenisstraf van 12 jaar geëist. De rechtbank Breda veroordeelde de verdachte op 26 januari 2010 tot een gevangenisstraf van 8 jaar.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief