Logo bredavandaag.nl

Uitvaartcentrum schaft oven aan voor dikke mensen

  Nieuws

PRINCENHAGE – Uitvaartcentrum Zuylen kocht kortgeleden twee nieuwe crematieovens, waarvan een extra breed. Volgens directeur Roel Stapper is dat nodig omdat de mens steeds groter en dikker wordt.


Het was al een enkele maal voorgekomen dat een kist niet in de oude oven paste, waardoor uitgeweken moest worden naar een ander uitvaartcentrum waar wel een grotere oven aanwezig was.

“Soms was het voldoende de handvatten te verwijderen, maar dat lukte niet altijd. De mensen worden groter dus het formaat kist ook, vandaar de extra grote oven. De normale oven is 90 centimeter breed de andere 110 centimeter”, aldus Stapper.

De twee nieuwe ovens, van zo’n 13-duizend kilo per stuk, zijn al geïnstalleerd. “Dat gewicht komt doordat de binnenkant bekleed is met een flinke hoeveelheid van een speciale steensoort. Dat is nodig, omdat de temperaturen boven de 1000 graden oplopen”, legt de directeur uit.

Zuylen investeerde 1,5 miljoen euro in de aanpassingen. Het gaat naast de ovens om een nieuw filter- en koelsysteem en een speciale uitbouw.

Stappers: “We moesten vanwege de beperking van uitstoot van schadelijke stoffen die filter aanschaffen. Daarom hebben we meteen geïnvesteerd in de ovens. De uitbouw is nodig voor het plaatsen van het koelsysteem.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief