Logo bredavandaag.nl

Heerlijke Orde Breda kiest vier nieuwe leden

  Nieuws

CENTRUM - Kees van Fessem, burgemeester Peter van der Velden, Willem Verkleij en Mieke Vossenaar-Blokdijk treden toe tot de Heerlijke Orde Breda 1970. De orde maakte vandaag de benoeming van vier nieuwe leden bekend. 17 oktober worden zij officieel lid.


De vier zijn benoemd op grond van hun grote en veelzijdige vrijwillige inzet voor diverse organisaties, zo meldt de organisatie. "Daarmee zijn zij van grote waarde voor de Bredase samenleving." De Heerlijke Orde van Breda 1970 staat open voor alle personen in de Bredase samenleving die op vrijwillige basis een buitengewone bijdrage hebben geleverd en nog leveren aan het welzijn in de stad.

Van der Velden (56) is pas de tweede burgemeester, na Willem Merkx, die deze eer ten dele valt. Van Fessem (65) is onder meer bekend van zijn inzet voor de verenigingsraad van NAC, en tegenwoordig zijn inzet voor onder meer Elektron, De Stilte en de China Business Association. De 63-jarige Wim Verkleij was betrokken bij het Jazzfestival en bekleedde verschillende bestuursfunctie bij hockeyclub Breda. Hij is momenteel nog voorzitter van de vereniging Vrienden van het Breda’s Museum en bestuurslid van het Stedelijk en Bisschoppelijk Museum.

Mieke Vossenaar-Blokdijk (68) was onder meer wethouder en raadslid en zette zich op diverse manier in voor het onderwijs. Als bestuurslid zette zij zich ook in voor het ROC Breda en de stichtingen Regionaal Werk en Scholing, Ouderenwerk Breda en INOS. Momenteel is zij nog actief als voorzitter van de Stichting Ateliers Kunstenaars Breda.

Voorzitter Hans Talboom van de Heerlijke Orde zal hen op zondagmiddag 17 oktober om 15.30 uur inaugureren in de Grote Kerk. Hij houdt dan een toespraak, hangt hen de medaille van de Heerlijke Orde om en overhandigt hen de bijbehorende oorkonde. Deze inauguratie is openbaar en de kerk is dan ook voor iedereen toegankelijk.

Tijdens dit zogenoemde Herfstkapittel worden niet alleen de vier nieuwe leden geïnaugureerd, maar presenteert de Orde ook een boekwerk dat is samengesteld ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Heerlijke Orde.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief