Logo bredavandaag.nl

Zekerheid over komst fietsbrug A27

  Nieuws

BAVEL/NIEUW WOLFSLAAR – Wethouder Wilbert Willems is opgelucht. Aan de lange lijdensweg naar realisatie van een fietsbrug over de A27 tussen Nieuw-Wolfslaar en Bavel komt een einde. Eind dit jaar moet de bouw beginnen en eind 2011 moet de brug er staan.


De bouw van de fietsbrug stond eigenlijk al gepland voor 2007. “Door een aaneenschakeling van obstakels moesten we de bouw alsmaar uitstellen”, aldus Willems. “Het ontwerp van de brug was niet praktisch en er waren problemen met vergunningen.”

Eerst waren er plannen voor een stalen brug, maar deze bleek veel te duur te zijn. Er was namelijk maar een budget van 1,7 miljoen euro. “Rijkswaterstaat wilde de brug niet onderhouden”, meldt Willems.

Toen kwam het plan voor een betonnen brug. Die bleek niet alleen makkelijker te bouwen, maar ook een stuk goedkoper. Rijkswaterstaat was wel bereid de betonnen brug te onderhouden.

De SP hield in 2009 nog een onderzoek onder omwonenden naar het belang van een fietsbrug. Hieruit bleek dat er niet veel behoefte aan was. Maar liefst de helft van de ondervraagden zag het nut er niet van in. “De SP houdt wel meer onderzoeken, maar die hoef je niet te serieus te nemen”, beweert Willems. “Men heeft beslist behoefte aan de fietsbrug en het wordt nu wel eens tijd dat die er komt.”

Vijf bedrijven hebben interesse de brug te realiseren. De komende weken wordt naar hun offertes gekeken, zodat eind dit jaar gebouwd kan worden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief