Logo bredavandaag.nl
Overval Aldi Belcrumweg
Overval Aldi Belcrumweg

Verbetering veiligheid rond Belcrumweg

  Nieuws

BELCRUM – Een hoop gaat er veranderen in de omgeving van de Belcrumweg. De vierbaansweg wordt voor een deel een tweebaansweg, het zebrapad in de Minister Kanstraat wordt opgelapt en de nog aan te leggen Stationslaan krijgt verkeerslichten en een voetgangersoversteekplaats.


In overleg met de wijkraad is de gemeente tot de geplande werkzaamheden gekomen. Veel bewoners van de Belcrum hebben bij de wijkraad aangegeven de Belcrumweg als gevaarlijke oversteekplaats te ervaren wanneer zij naar de Aldi of de Jumbo moeten. Om de vaart van voorbijgaande auto's te minderen wordt het nu een tweebaansweg tussen de Minister Kanstraat en de Stationstraat.

Het zebrapad bij de Minister Kanstraat krijgt tevens een flinke vernieuwing. De strepen worden verduidelijkt, er komen verkeersborden en ook verkeerslichten.

In de Van Voorst tot Voorststraat komt een 'verkeerslus'. In de richting van de Speelhuislaan rijden namelijk vaak automobilisten de straat in, waarna voor de paaltjes midden op de weg gekeerd moet worden. Met de komst van de lus hoeft dit niet meer.

Naast de Minister Kanstraat wordt het ook bij de nieuwe Stationslaan veilig om over te steken, met de komst van een voetgangersoversteekplaats. Er komen ook tijdelijke verkeerslichten die in 2013 worden vervangen door permanente lichten.

Nu gaan zij vooral dienen als regelaar van het bouwverkeer van en naar de nieuwe Stationslaan, maar ook het station waaraan wordt gewerkt.

In 2011 moeten alle maatregelen in het verkeer rond de Belcrumweg gerealiseerd zijn.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief