Logo bredavandaag.nl

Veolia wijzigt dienstregeling bussen Breda

  Nieuws

BREDA – Vervoerder Veolia wijzigt vanaf 12 december de dienstregeling. De routvan buslijnen 6, 11 en 12 langs de Haven werden al eerder opgeheven tijdens koopavonden en –zondagen. Die keren pas terug als de files voor parkeergarage de Barones zijn verdwenen.


Omdat het nog niet zover is, laat Veolia met ingang van de nieuwe de stadsbuslijnen tijdens koopspitsen altijd langs de Vlaszak rijden. Op donderdagavonden, zaterdagmiddagen en koopzondagmiddagen komen de bussen dus niet meer aan de haltes Nieuwe Prinsenkade, Haven, Markendaalseweg-noord en Karnemelkstraat.

In plaats daarvan loopt de route van lijn 11 en 12 dan via de Vlaszak direct naar de Claudius Prinsenlaan en rijdt lijn 6 via de Vlaszak naar de Oude Vest en Keizerstraat. Reizigers met bestemming binnenstad kunnen de halte Vlaszak (lijnen 6, 11 en 12) of Keizerstraat (lijn 6) gebruiken.

Streeklijn 132 naar Ulvenhout en Baarle Nassau rijdt altijd de route via de Vlaszak en Keizerstraat, deze buslijn heeft al eerder de Havenroute verlaten.

Verder blijven nog steeds alle Bredase stadslijnen tenminste elk halfuur rijden, ook ’s avonds en op zondag. Bovendien rijden er altijd tot middernacht nog bussen vanaf het centraal station naar de wijken. Dit is mede het gevolg van het door het provinciebestuur vastgestelde basisvoorzieningenniveau. Dit is vanaf eind vorig jaar ingevoerd.

Lijn 10
In de ochtendspits is één rit Oosterhout – Breda en één rit Breda – Breda Bijster vervallen.

Lijn 311
Aan het begin van de middagspits worden drie extra ritten Breda – Oudenbosch gereden.

Lijn 117/119
In de avonduren en op zondag wordt voor de duidelijkheid al van Klundertnaar Breda vanaf halte Zevenbergen, De Meeren al onder lijnnummer 119 gereden.

Lijn 118/218
In de middagspits eindigen alle ritten van lijn 118 op de Grintweg i.p.v. op de Steenweg. Alle halten in het dorp worden aangedaan. Lijn 218 rijdt tijdens de vakantieperioden een extra vroege rit van Moerdijk via Zevenbergschen Hoek naar de Drie Hoefijzers. Aan het einde van de middagspits wordt een extra rit Drie Hoefijzers – Zevenbergschen Hoek gereden.

Lijn 123
Aan het begin van de ochtendspits rijdt een extra rit Breda – Raamsdonksveer en in de middagspits rijdt een extra rit Raamsdonksveer – Breda. Beide ritten sluiten in Raamsdonksveer aan op Brabantliner 400 van/naar Utrecht.

Lijn 130/131
Lijn 130 krijgt een nieuwe route: van OC Prinsenbos via Gilze, Hulten naar Rijen, Station NS en het gemeentehuis. In de ochtendspits rijdt één rit van Gilze rechtstreeks naar diverse scholen in Tilburg (voorheen lijn 620). Het aantal ritten wordt fors uitgebreid. In Rijen bestaan goede aansluitingen op de treinen. Lijn 130 rijdt niet meer tussen Gilze en Tilburg, daarom krijgt lijn 131 extra ritten op dit traject. In de ochtendspits wordt ook één extra rit Gilze – Rijen – Dorst - Breda gereden.

Lijn 132
Aan het einde van de middagspits rijdt een extra rit Baarle-Nassau – Tilburg en Tilburg – Baarle-Nassau. De laatste rit naar Breda vertrekt nu alle dagen van de week om 22:56 uit Baarle-Nassau.

Lijn 311
Aan het begin van de middagspits worden drie extra ritten Breda – Oudenbosch geboden.

Lijn 401
Als gevolg van grootschalige wegwerkzaamheden in Utrecht wordt de dienstregeling ingrijpend gewijzigd. In de daluren wordt de frequentie verlaagd tot een uurdienst. In de spitsuren worden minder rechtstreekse ritten naar Utrecht geboden en eindigen diverse ritten in Sleeuwijk, Tol, hier kan worden overgestapt op lijn 400 naar Utrecht. Het aantal ritten tussen de Tol en Breda blijft grotendeels ongewijzigd. De dienstregeling van lijn 401 kan gedurende het jaar wijzigen en is daarom niet meer in deze folder opgenomen. De actuele dienstregeling is verkrijgbaar in de Brabantliners en bij het Servicepunt in Breda.

Lijn 10
In de ochtendspits is één rit Oosterhout – Breda en één rit Breda – Breda Bijster vervallen.

Lijn 126
In de ochtendspits start één rit naar Breda in Oosterhout i.p.v. Raamsdonksveer.

Brabantliner 400
Als gevolg van grootschalige werkzaamheden in Utrecht wordt de dienstregeling ingrijpend gewijzigd. Alle ritten van lijn 400 stoppen bij Hank A27. In de daluren wordt de frequentie verlaagd tot een uurdienst. De dienstregeling van lijn 400 kan gedurende het jaar wijzigen en is daarom niet meer in deze folder opgenomen. De actuele dienstregeling is verkrijgbaar in de Brabantliners en bij het Servicepunt in Breda.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief