2010: Nicole van Son 'Aithra Award mijn hoogtepunt'

  Nieuws

Het einde van het jaar nadert, tijd voor terugblikken, vooruitkijken en goede voornemens. BredaVandaag.nl interviewt mensen die het afgelopen jaar veel aandacht kregen. Een gesprek met Nicole van Son -van Emmerik, hoofd van de Pabo opleiding van Avans Hogescholen.


Dit jaar stond voor Van Son in het teken van de Aithra Award. Een prijs voor de beste ondernemende vrouw in West Brabant. “De nominatie was al een verrassing en toen ik hem ook nog won was dat helemaal overweldigend. Ik kreeg ongelooflijk veel positieve reacties van bekenden en onbekenden, ontzettend leuk.”

De moeder van vijf kinderen verkeerde een week lang in een roes. “Nadat ik de prijs had gekregen wilde ik zelf ook iets gaan doen voor Aithra. Eigenlijk had ik nog nooit eerder bij een netwerkbureau gezeten, maar als winnaar wordt je ook een soort ambassadrice voor de organisatie. Naar aanleiding van het winnen van de award ben ik ook gevraagd door een ander hoofd van een onderwijsinstelling voor adviezen. Daarnaast zit ik nu ook in de jury van de Aithra Awards 2011.”

“Natuurlijk kan ik ook nog een hoop leren, dat moet ook als je bij Avans werkt, elke medewerker moet iets doen om zichzelf te ontwikkelen. Daarom ben ik begonnen aan een studie over leiderschap. Dan niet zozeer het theoretische daarvan met cijfertjes en grafieken, maar juist de persoonlijke kant. Een soort zelfreflectie op mijn functioneren als leidinggevende de afgelopen jaren bij Avans Hogescholen.”

Niet alleen op werkgebied leert Van Son nog elk jaar, ook privé: "Als je vijf puberende kinderen hebt maak je ook wel eens een verkeerde beslissing. Ik vind vooruitkijken erg belangrijk, je moet leren van je fouten en altijd kijken hoe je jezelf kan verbeteren.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief