Logo bredavandaag.nl

Afvalservice Breda hervat reguliere ophaaldienst

  Nieuws

BREDA - De Afvalservice Breda hervat 3 januari de reguliere inzameling voor grofvuil, snoeihout, metaal, hout en elektrische apparaten. De afgelopen twee weken had de gemeentelijke afvaldienst vanwege de weersomstandigheden een aangepaste manier van ophalen van dat afval.


Afvalservice ondervond de nodige problemen bij het inzamelen van huisvuil. Dankzij de medewerking van Bredanaars en de inzet van extra personeel kon het meeste huisvuil met succes worden ingezameld.

Omdat de laatste twee weken nagenoeg al het personeel is ingezet bij het inzamelen van het huishoudelijke afval, heeft de gemeente geen grofvuil kunnen ophalen. Ook was om die reden het milieustation aan de Slingerweg gesloten.

Op dit moment zijn de weersomstandigheden wat verbeterd, maar in de zijstraten ligt nog steeds een behoorlijke ijslaag. Afvalservice vraagt de inwoners van Breda daarom hun afval aan te bieden op plaatsen aan goed begaanbare doorgaande wegen.

Het koude weer zorgde voor meer overlast. Door de lage temperaturen konden in een aantal gevallen afvalcontainers niet goed leeggemaakt worden, omdat groente-, fruit- en tuinafval door het hoge vochtgehalte bevroren was. Afvalservice verwacht dat dit probleem nu opgelost wordt door de aanhoudende dooi.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief