Nominatie Bredase bedrijven Shell Award (video)

  Nieuws

BREDA – Twee bedrijven uit Breda, AMCoatings en GLNP Life Sciences, maken kans op de Shell LiveWire Young Business Award 2010 voor de meest technische en innovatieve ondernemers onder de 35 jaar.


LiveWire helpt technisch innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, wil Shell de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers vergroten. Aan de prijs is een bedrag van 10-duizend euro verbonden en drie jaar lang gratis advies en trainingen.

Kansen
Na zijn studie geneeskunde ging Gijs Roozendaal van GLNP in de farmaceutische industrie aan de slag. “Ik zat in de marketing en werkte wereldwijd. Ik zag kansen om producten uit de medische wereld te introduceren in de consumentenmarkt.”

Het gaat om twee producten waar het bij GLNP om draait, legt Roozendaal uit. "Glutaperos dat wordt verkocht aan Nederlandse ziekenhuizen en gebruikt op de Intensive Care en brandwondencentra. Hierdoor zijn minder antibiotica nodig. Glutaperos vermindert het aantal infecties dat mensen oplopen.”

Het andere product is 2-Prepare een voedingssupplement waarop GLNP wereldwijd patent heeft. Het middel werkt volgens Roozendaal aantoonbaar positief op het herstel van spieren en verbetert de algehele conditie. Onder andere topsporters zouden baat hebben bij het gebruik van 2-Prepare, maar het helpt ook bij mensen die moeten hertstellen van ziekte of blessures.

“Het is ontzettend fijn om genomineerd te zijn. Met mijn producten is het dankzij allerlei internationale richtlijnen en wetgeving ontzettend lastig reclame maken. Het is gratis publiciteit.”

Wereldwijd patent
Hossein Mahmoud, eigenaar van AMCoatings, ontdekte tijdens zijn studie aan de TU (Technische Universiteit) in Eindhoven een antibacteriële muurverf. Inmiddels heeft hij wereldwijd patent aangevraagd en komt het product op de markt.

Het begon met een project op de TU met betrekking tot coatings. “Ik deed het anders. Al het onderzoek dat we verrichten was voor wetenschappelijke doeleinden, ik betrok het op de commerciële toepassing.”

De muurverf die Mahmoud in de afgelopen twee jaar heeft ontwikkeld werkt als ontsmettingsmiddel. Het is toepasbaar op diverse gebieden. Momenteel ligt de focus op ziekenhuizen, verzorgingshuizen, huisartspraktijken.

“Het is een belangrijke prijs, de winnaar krijgt namelijk een geldbedrag van 10-duizend euro”, vertelt Mahmoud. “Daarnaast is de publiciteit belangrijk. Ik zou het geld goed kunnen gebruiken om te investeren in mijn bedrijf.”

10-duizend euro
De andere finalisten naast de Bredase ondernemingen zijn Weegnet uit Eindhoven en Salusion uit Delft. De vier bedrijven werden geselecteerd uit een totaal van 20 deelnemers in de race om de LievWire Award.

De jury bestaat uit juryvoorzitter Wim Schinkel van Shell GameChanger, Imke Carsouw van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Annemarie Forman van BDO en Peter den Ouden van Syntens.

De finalisten strijden op 12 januari 2011 bij Shell in Den Haag om de juryprijs van 10-duizend euro en de publieksprijs van 2.500 euro.

AMCoatings: pitch Shell LiveWIRE Award 2010 from Syntens on Vimeo.

GLNP Life Sciences: pitch Shell LiveWIRE Award 2010 from Syntens on Vimeo.