Logo bredavandaag.nl

Eerste Bredase kroegen op zwarte lijst

  Nieuws

BREDA – De zwarte lijst van ‘rookcafés’ bevat sinds de publicatie dinsdag ook namen van Bredase kroegen. Dat maakte Clean Air Nederland (CAN) woensdag bekend.


Tot nu zijn drie melding uit Breda binnengekomen bij CAN, een organisatie die zich sterk maakt voor een rookvrij Nederland. Woordvoerder Willem van den Oetelaar verwacht nog veel meer berichten uit het land.

‘In Breda wordt gerookt in café de Bommel en in het Zwarte Schaap in de Halstraat’, zo schrijft een anonieme melder.

‘Discotheek Bash in Breda, sinds enige tijd zien mijn kinderen dat er ook gewoon in de discotheek gerookt wordt en er wordt niets van gezegd’, zegt een andere anonieme bron.

“Het is het topje van de ijsberg. Het aantal meldingen is nauwelijks bij te houden”, zegt Van den Oetelaar. “Vooral in Brabant wordt het rookverbod massaal genegeerd.”

CAN ziet de zwarte lijst als service naar de niet-rokers. “Zo kan iedereen zien waar ze beter niet naar toe kunnen. Dan kunnen ze vooraf beslissen waar ze uitgaan”, aldus Van den Oetelaar.

Ook gaat CAN met de zwarte lijst in de hand in gesprek met Tweede Kamerleden. De woordvoerder verwacht dat hierdoor de politiek ‘eindelijk’ zal ingrijpen en zal inzetten op betere handhaving.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief