Logo bredavandaag.nl

Gageldonk start met Buurtpreventie na inbraakgolf

  Nieuws

HAAGSE BEEMDEN – Ook de wijk Gageldonk in de Haagse Beemden start met het project Buurtpreventie. In drie weken tijd werd daar meer dan twintig keer ingebroken in huizen of bleef het bij een poging tot inbraak.


Stadsmarinier Harry Bus verzorgt de aftrap van het project. Op 2 maart wordt informatie over buurt- en inbraakpreventie en het Politiekeurmerk Veilig Wonen verstrekt. De bewoners van de betreffende straten Padakker en Bergakker krijgen dan ook Selecta DNA-pakketjes aangereikt. Bij SelectaDNA worden waardevolle spullen door middel van een chemisch DNA beveiligd. Dit DNA is onzichtbaar voor inbrekers.

Het project Buurtpreventie staat in andere wijken als de Hoge Vucht te boek als succesvol. In Biesdonk is sinds de start van het project Buurtpreventie flink afgenomen. In 2008 waren er in de wijk 95 inbraken. Na invoering van het project in februari 2009 daalde dat aantal tot 39 in de anderhalf jaar erna.

Bij buurtpreventie werken buurtbewoners nauw samen met gemeente, politie, de woningcorporaties en de welzijnsinstelling Surplus Welzijn, die het project uitvoert. Buurtpreventie is bedoeld om buurtbewoners waakzaam te maken, zodat dieven, inbrekers en vernielers minder kans krijgen om hun slag te slaan.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief