Logo bredavandaag.nl
Polshoog bij de vrouwen tijdens de Track Meeting 2009. foto Gert-Jan van Linschoten
Polshoog bij de vrouwen tijdens de Track Meeting 2009. foto Gert-Jan van Linschoten

Weg vrij voor nieuwe baan en clubgebouw Sprint

  Nieuws

MASTBOS – Atletiek Vereniging Sprint Kan eindelijk starten met de aanleg van nieuwe 8-laans baan en een nieuw clubgebouw. Vrijdag kende de provincie een subsidie toe van, zo meldt de club op haar website.


‘De afgelopen weken zijn spannend geweest voor Sprint. Onze dromen van een nieuwe 8-laans baan en een nieuw clubgebouw hingen namelijk mede af van het verkrijgen van twee subsidies. Een van de gemeente Breda, die op 1 februari is toegekend, en een van de Provincie Brabant die op 24 februari officieel is toegekend’, aldus de Sprint.

De gemeente stemde eerder al toe een subsidie ter beschikking te stellen van2,1 miljoen euro. . Dit geld wordt ingezet om de baan en kleedkamers te vernieuwen. Beiden zijn eigendom van de gemeente en ‘na dertig jaar nodig aan vervanging toe’.

Naast een nieuwe baan en kleedkamers wil de vereniging ook graag een nieuw clubgebouw dat alle leden kan herbergen en voldoet aan de eisen van deze tijd. Omdat het clubgebouw eigendom is van Sprint moet de club zelf voor de financiering zorgen.

‘Dit doen we door zelf 1,2 miljoen in te leggen naast de bijdrage van de gemeente. Om de laatste 6 ton rond te krijgen vroegen we nogmaals subsidie aan bij de gemeente. Zij hadden dit niet beschikbaar en vroegen de Provincie te investeren zodat wij onze functie van Regionaal Atletiekcentrum kunnen vervullen’, meldt Sprint.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief