Logo bredavandaag.nl

'Trash The Dress' op de elfde van de elfde

  Nieuws

BREDA – Hoewel de meeste Bredanaars bij de elfde van november (2011!) meteen aan carnaval denken, organiseert Artstudio23 samen met Centerparcs op die datum voor de vierde keer het ‘Trash The Dress event’.


Op het Trash the Dress event kunnen vrouwen in hun oude, geleende of voor de gelegenheid aangeschafte trouwjurk poseren, dineren en feesten. Het doel van het evenement is om herinneringen op te halen en te creëren. Met de jurk wordt namelijk gedaan wat op de bruiloft niet kan; de jurk wordt ‘getrashed’. Dit kan onder andere door in vol ornaat van de wildwaterbaan te gaan of een melkbad te nemen.

Aanmeldingen
Melanie Rijkers, de Bredase initiatiefneemster en fotografe, maakt zich niet druk om het feit dat haar event op dé carnavalsdatum valt: "Er zijn een hoop mensen van boven de rivieren die geen carnaval vieren", lacht ze. "Maar we moeten natuurlijk wel iets leuks met de datum doen."

Met de aanmeldingen voor het evenement komt het ook wel goed. "Sommige deelnemers waren zo enthousiast, dat ze zich vorig jaar meteen weer hebben ingeschreven", vertelt Rijkers. "Hoeveel aanmeldingen we nu in totaal hebben, weet ik nog niet, maar tot nu toe zijn er ieder jaar zeker honderd deelnemers."

Locatie
De locatie speelt dit jaar een grote rol voor de fotografe: "Helaas wordt 'Trash The Dress dit jaar niet in Breda georganiseerd, maar in Zeewolde. Het voordeel van deze plaats, is dat er veel meer mensen mee kunnen doen." Ook heeft de organisatie beschikking tot een subtropisch zwemparadijs voor mooie plaatjes.

Fotoshoot
"Vorig jaar hebben we voor het eerst fashionshoots voor de bruiden georganiseerd", verklaard Rijkers. "Een hoop deelneemsters vinden het fijn om nog eens mooi op de foto te gaan in hun bruidsjurk en te schitteren als model." Ook de fotografen melden zich graag aan voor het evenement. "Als fotograaf kan je tijdens een echte bruiloft de bruid natuurlijk niet op de grond laten liggen in haar nieuwe jurk. Op dit evenement kan van alles, van een duik in de zee tot gooien met taart."

Vrouwen die afscheid willen nemen van hun huwelijksperiode, of die gewoon nog één keer hun jurk aan willen, kunnen zich samen met partner, vriendinnen, (schoon)zussen, moeder of ex inschrijven via www.centerparcs.nl/trashthedress. Het event loopt van vrijdag 11 november tot en met maandag 14 november 2011.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief