Logo bredavandaag.nl
Buurthuis Biesdonk. foto Serge Mouthaan
Buurthuis Biesdonk. foto Serge Mouthaan

UPDATE: Campagne SP tegen sluiten buurthuizen

  Nieuws

BREDA – De SP start de campagne ‘Red Ons Buurthuis’ om sluiting van buurthuizen tegen te gaan. Sluiting dreigt door een bezuiniging van 1,5 miljoen. De partij zal op zeer korte termijn overleggen met de verschillende buurten.


De bezuiniging is het gevolg van de zogenaamde kerntakendiscussie waarin werd meegegeven dat op de buurthuizen 1,5 miljoen moest worden bezuinigd.

SP-fractievoorzitter Patrick van Lunteren: "De buurt is de basis. Juist activiteiten in de buurthuizen maken van een buurt een samenhangend geheel, waar mensen elkaar kennen en samen activiteiten ondernemen. Daar moet je niet op bezuinigen, maar juist in investeren."

De partij benadrukt dat ze deze actie niet partij-politiek gezien uitvoeren, maar juist omdat ze verontwaardigd zijn over deze saneringen. Samen met de buurtbewoners willen ze de wethouders duidelijk maken dat sluiting meer kost dan het oplevert.

Actievoerder van de SP Rinus Filius heeft het volgende filmpje als protest tegen de sluiting van buurthuizen gemaakt. Hierin pleit hij voor behoud van de buurthuizen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief