Logo bredavandaag.nl
Belastingdienst en politie controleerden auto's en scooters in het centrum van Breda. foto Perry Roovers
Belastingdienst en politie controleerden auto's en scooters in het centrum van Breda. foto Perry Roovers
politiecontrole

41 bekeuringen bij verkeerscontrole binnenstad (update)

  Nieuws

CENTRUM - Wie woensdagmiddag met zijn auto of brommer over de Markendaalseweg/Nieuweweg reed, had grote kans dat zijn auto of brommer aan een controle onderworpen werd. Politie en belastingdienst trokken daar gezamenlijk op.


Bij de controle werd gekeken of de auto's en hun bezitters over de juiste papieren beschikten en of er eventueel nog schulden uitstonden. De politie zette scooters op de rollerbank waarbij gekeken werd of de tweewielers niet over teveel vermogen beschikten.

Bij de controle was een cameraploeg van het programma 'Wegmisbruikers' aanwezig. Tijdens de controles zijn 95 brom- en snorfietsers gecontroleerd. Er zijn 41 bekeuringen uitgeschreven. Twintig daarvan gingen naar scooterrijders wegens overschrijding van de maximum constructiesnelheid. Verder waren er boetes voor onder meer het niet in bezit zijn van een geldig rijbewijs, geen geldig rijbewijs kunnen tonen op eerste vordering, geen goedgekeurd kentekenplaatje, kapot knipperlicht en het niet handsfree bellen door een automobilist.

Een bestuurder die vier verschillende overtredingen pleegde, waaronder te hard rijden, is doorverwezen naar bureau HALT. Ook is het kentekenbewijs 1A van zijn bromfiets ingevorderd. De ouders van de jongeman gaven toestemming voor de doorverwijzing naar bureau HALT.

Bij drie snorfietsen werd een begrenzer aangetroffen. De bestuurders verklaarden de snorfiets zo te hebben gekocht en waren zich van geen kwaad bewust. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan.

De Belastingdienst heeft tijdens de controle beslag gelegd op 12 auto's. De eigenaren krijgen vier weken de tijd om hun betalingen in orde te maken. Er zijn vier auto's direct weggesleept. En de bestuurders van 10 voertuigen betaalden direct. Het gaat om een totaalbedrag van € 5900,-.

Met betrekking tot de motorrijtuigenbelasting is onderzoek ingesteld naar zes auto's met een buitenlands kenteken en drie bestuurders zijn onderwerp van onderzoek omdat zij een grijs kenteken voeren.

Enkele omwonenden van de Nieuweweg lieten de agenten weten erg blij zijn met de controle, aangezien er regelmatig overlast wordt ondervonden van brom- en snorfietsers.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief