Afbeelding

Den Hey-Acker ziet geen patroon in ontsnappingen

Nieuws Den Hey-Acker

GINNEKEN – Er is geen patroon waarneembaar als het gaat om ontsnappingen uit Den Hey-Acker. Dat meldt Marloes de Vink, persvoorlichtster justitiële jeugdinrichtingen.

Den Hey-Acker is een justitiële jeugdinrichting in Breda. Het afgelopen jaar vonden drie ontsnappingen plaats.

“De laatste tijd vond er een aantal vervelende incidenten plaats, maar er is geen patroon”, aldus De Vink. Een van die incidenten vond vorige week woensdag plaats. Een jongen ontsnapte uit jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda en is nog steeds niet gevonden.

Naar aanleiding van de ontsnappingen van de laatste tijd uit De Boschpoort en Den Hey-Acker stelt de VVD vragen aan het college van B&W. "Als incidenten frequenter en korter achter elkaar plaatsvinden, kan er gesproken worden van een patroon en mogelijk een probleem”, aldus Boaz Adank, raadslid. Hij vraagt zich onder meer af welke risico's Breda loopt met twee inrichtingen binnen de stadsgrenzen.

Volgens de persvoorlichtster is er geen gevaar voor de stad. Of er maatregelen genomen worden naar aanleiding van de ontsnappingen weet ze niet. Donderdag vindt er een algemeen overleg plaats in de Tweede Kamer waar het ook over Den Hey-Acker zal gaan.