Logo bredavandaag.nl
Onweer boven Breda. foto Jorgen Janssens
Onweer boven Breda. foto Jorgen Janssens
onweer

Update noodweer: Onweerfront schampt Breda

  Nieuws

BREDA - Het was op sommige plaatsen mooi te zien hoe het noodweerfront Breda schampte. Aan de ene kant een nagenoeg rimpelloze hemel, aan de andere kant de wolken met waterzakken.


Ondanks wat druppels en lichte windvlagen had Breda tot half elf weinig last van het aangekondigde noodweer, waarvoor het KNMI zelfs een weeralarm afgaf. In de loop van de avond viel er wel aantal buien van een tweede onweersfront, maar ook daarvan viel de intensiteit in Breda mee.
Dat was in andere delen van het land wel anders.

In diverse delen van Brabant kwamen wel stevige windvlagen door. Die zorgden door vallende takken voor overlast, vooral op het spoor. De NS zag zich genoodzaakt de dienstregeling in grote delen van het land stil te leggen. Zo reden er in Brabant nog nauwelijks treinen. De spoorwegen reden al de hele dag met een aangepast dienstregeling, vooruitlopend op mogelijke problemen in de spits. In onder meer Tilburg en Vught veroorzaakten vallende takken en bomen schade aan auto's en gebouwen.

Doordat het onweersfront pas later over Nederland trok, mopperden veel mensen op de NS. Door de hitte buiten, meer dan 30 en soms zelfs 35 graden, liep de temperatuur in de soms overvolle treinen op tot ver boven deze waarden.

In diverse delen van het land kwamen de aangekondigde hagelstenen van enkele centimeters wel naar beneden. Dat, samen met veel neerslag in korte tijd, zorgde voor overlast. Aanleiding om voor Rijkswaterstaat om automobilisten te vragen niet meer de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is.

(update woensdag, 10.34 uur)FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief