Logo bredavandaag.nl

Vrijspraak voor laatste verdachte moord Tinka van Rooij

  Nieuws

BREDA – Betty B, de laatste verdachte in de oude moordzaak van de Bredase Tinka van Rooij, is op vrije voeten. Het gerechtshof in Den Haag heeft de 47-jarige Oosterhoutse maandag vrijgesproken van medeplichtigheid in de moordzaak uit 2004.


Eerder spraken de rechtbanken in Breda en Den Bosch de verdachte al vrij. De zaak belandde bij het gerechtshof in Arnhem nadat Justitie in cassatie was gegaan. De rechter in Arnhem veroordeelde haar toen tot een gevangenisstraf van zes jaar.

Vorige jaar werd de zaak door de Hoge Raad heropend, wegens twijfel was over wat precies de wetenschap was die B. had over de moordplannen en ook over haar rol bij de betrokkenheid bij het wegmaken van het lijk.

Van Rooij is doodgeslagen en haar lichaam is in landbouwplastic verpakt en met kettingen verzwaard in het water van de Biesbosch gegooid.

Betty B. Heeft intussen een straf van 2,5 jaar uitgezeten. De andere verdachten waren onder meer de ex-partner en een broer van Betty B. Ze kregen celstraffen van 12, 15 en 18 jaar.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief