Logo bredavandaag.nl

Reuzenballenbak verschijnt aan Tramsingel

  Nieuws

BREDA – Alle ballen verzamelen! Zo roepen stichting Braak en woningcorporatie WoneBreburg de Bredanaar op mee te helpen aan het realiseren van een ‘virtuele ballenbak’ aan de Tramsingel.


‘Een echte ballenbak maken van 120 bij 40 meter gaat wat ver. Maar we kunnen natuurlijk de illusie wekken’, zo stelt Braak. De stichting wil door middel van een dubbelhekwerk op de grond van de voormalige Etna-fabriek een muur creëren gevuld met gekleurde ballen.

Tim van den Burg van Braak schat dat ze zo’n tienduizend ballen nodig hebben om het geheel op te vullen. “Daar kunnen we de hulp van heel Breda bij gebruiken. We roepen zowel de burger als het bedrijfsleven op om ons te steunen.”

Een woordvoerster van WonenBreburg stelt dat de corporatie al hun klanten gaat benaderen met de vraag of zij kunnen helpen. “Wij werken graag mee. Het wordt ten slotte een evenemententerrein voor alle Bredanaars.”

WonenBreburg en Braak sloten deze week een samenwerkingscontract om de locatie in te richten als plek voor kleinschalige evenementen.

Van den Burg startte een paar maanden geleden samen met een aantal enthousiaste Bredanaars de stichting Braak. Zij willen dat braakliggende terreinen weer onderdeel uitmaken van de stad. “Het liefst met verrassende en inspirerende ideeën.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief