Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Aanleg Stationslaan in volle gang

  Nieuws

BELCRUM – Na jaren van voorbereiding is sinds enkele dagen de aanleg van de Stationslaan in volle gang. Wethouder Alfred Arbouw gaf vrijdag het officiële startschot.


De Stationslaan, onderdeel van het project Via Breda, komt aan de noordzijde van het station en loopt straks vanaf de Belcrumweg tot aan de Doornboslaan. De werkzaamheden zijn gestart aan de westelijke kant.

Het wordt de hoofdontsluiting van Station Breda, de nieuwe openbaar vervoerterminal van Breda. Wethouder Arbouw: “De aanleg van de nieuwe Stationslaan is een mijlpaal in de ontwikkeling van het programma Via Breda. Het speelt een cruciale rol in de ontsluiting van het nieuwe Stationskwartier met daarin het nieuwe Station Breda als middelpunt.”

De Stationslaan krijgt een lengte van 1,4 kilometer. De totale kosten om de weg aan te leggen zijn ongeveer 22,5 miljoen euro. Gemeente Breda kan de Stationslaan aanleggen mede dankzij financiële bijdragen van de provincie Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en vanuit de Europese Gemeenschap.

Het project Via Breda is het begrip dat staat voor de ontwikkeling van de Spoorzone in het centrum van de stad. Nadat in Drie Hoefijzers al diverse projecten zijn gerealiseerd wordt nu met de start van de aanleg van de Stationslaan een volgende stap gezet in de ontwikkeling van Via Breda.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief