Logo bredavandaag.nl
Het winkelgebied vanaf het Van Coothplein richting het Ginneken blijft zich ontwikkelen foto Thaddeuz
Het winkelgebied vanaf het Van Coothplein richting het Ginneken blijft zich ontwikkelen foto Thaddeuz

Winkelstraat Ginnekenweg weer bijna vrij

  Nieuws

BREDA – Een graafmachine en drie mannen zijn druk in de weer met de Ginnekenweg. Maar schiet het al op? Geen lelijke hekken meer voor de deur van de meeste winkels maar nog steeds een doodlopende straat. Volgens de gemeente zou in de maand juni doorgaand verkeer weer mogelijk moeten zijn.


Begin dit jaar is de gemeente begonnen met de tweede fase van de opnieuw in te richten Ginnekenweg-Noord. Dit is het deel van de Zandberglaan tot aan het Saksen Weimarplein. Op dit moment zijn de bouwvakkers bezig bij de T-splitsing van de Zandberglaan op de Ginnekenweg. Zowel het wegdek als de riolering wordt gerenoveerd.

De gemeente heeft tot doel gesteld naar optimale bereikbaarheid van woningen en bedrijven te streven tijdens de werkzaamheden. Daarom wordt de weg, die opgedeeld is in werkvakken, stapsgewijs afgemaakt zodat niet de weg in zijn geheel onbegaanbaar is.

De weg is in de volgende werkvakken opgedeeld: Zandberglaan en Komeetstraat, van 5 januari tot 9 februari. Tussen Komeetstraat - de Roy van Zuidewijnlaan, 9 februari tot laatste week maart. tussen de Roy van Zuidewijnlaan - Zandbergweg , laatste week maart tot eind april, tussen Zandbergweg - Saksen Weimarplein, in mei en de aansluiting Zandberglaan op Ginnekenweg, in juni.

Het verkeer wordt tijdelijk omgeleid via de Singel, Claudius Prinsenlaan, De La Reijweg en v.v.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief